Aan de slag

Wil je aan de slag met het maken van een beeldproduct? Dan vind je hier praktische informatie. Heb je na het lezen nog vragen of wil je advies? Neem contact op met je collega's van het Beeldcentrum (Ministerie van Algemene Zaken | Dienst Publiek en Communicatie).

5 Kritische vragen

Begin met vragen

Het (laten) maken van een beeldproduct vraagt om een goede voorbereiding. Begin daarom met het beantwoorden van een aantal belangrijke vragen.

Icoon Rijkshuisstijl

Rijkshuisstijl

Bij het maken van visuele communicatiemiddelen voor de Rijksoverheid moet je rekening houden met een aantal kenmerken en uitgangspunten van de rijkshuisstijl. Meer informatie over de Rijskhuisstijl lees je op de website van de Rijskhuisstijl.

Icoon rijksbrede contracten

Rijksbrede contracten

Voor het laten maken van beeldproducten heb je te maken met een aantal raamovereenkomsten. Meer informatie vind je op Rijksportaal (alleen toegankelijk voor medewerkers van de Rijksoverheid).

Fotografie
Beeldbankfotografie
Standaardvideo
Maatwerkvideo

Icoon Mediatheek

Beeldbanken

Je kunt als rijksambtenaar op twee manieren gebruik maken van bestaande foto's: via de Mediatheek Rijksoverheid of via de raamovereenkomsten voor beeldbankfotografie.

Mediatheek Rijksoverheid
Beeldbankfotografie

Icoon webrichtlijnen

Digitale toegankelijkheid

Beeldproducten die je op een website plaatst, moeten voldoen aan de eisen voor digitale toegankelijkheid. Hierdoor is de inhoud van websites optimaal toegankelijk. Op Rijskportaal (alleen toegankelijk voor medewerkers van de Rijksoverheid) kun je hier meer over lezen.

icoon communicatierijk

CommunicatieRijk, site met vakkennis over overheidscommunicatie

Benieuwd naar de uitgangspunten voor de online communicatie van rijksambtenaren? Op CommunicatieRijk.nl vind je vakkennis over overheidscommunicatie.