Iconen

Een icoon is een eenvoudige weergave van een object. De context zorgt ervoor dat het icoon betekenis krijgt.

separator

Animatie met iconen

Animatie Sterker voor Nederland

Opdrachtgever: Ministerie van Defensie

Toelichting: Er is gekozen voor een korte schematische animatievideo over de wijze waarop Defensie weer volledig inzetbaar wil worden. Geen live beelden van inzet van mensen en materieel bij de uitoefening van taken, maar heldere pictogrammen die aangeven op welke taakgebieden en in welke mate Defensie zich gaat richten op herstel van de inzetbaarheid.

Tip: Een animatievideo leent zich bijzonder goed voor het uitleggen van toekomstig beleid. De toepassing van pictogrammen maakt de wijze van aanpak direct inzichtelijk.

separator

Iconen als onderdeel van een illustratie

Topsport infographic

Opdrachtgever: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Toelichting: Een serie iconen toegepast als onderdeel van een illustratie. Zo is de content overzichtelijk gepresenteerd.
 

Tip: Kun je geen iconen vinden die precies uitbeelden wat jij voor ogen hebt? Laat ze dan maken! Collega's van het Beeldcentrum kunnen je precies vertellen welke producenten hier ervaring mee hebben en waar je aan moet denken qua huisstijl.

separator

Iconen in Localfocus

Localfocus infographic Ministerie van Defensie

Opdrachtgever: Ministerie van Defensie

Toelichting: Localfocus is een online tool waarmee snel eenvoudige graphics voor social media kunnen worden gemaakt. De omgeving is geheel aangepast aan de Rijkshuisstijl. Het logo, kleuren, lettertypen en een hele set rijksbrede iconen is er beschikbaar.
 

Tip: Gebruik iconen in plaats van opsommingstekens. Op die manier komt je graphic meer tot leven en geef je de lezer meer handvatten om je verhaal te doorgronden.